Hatikwa zingt steeds beter

Zoals jullie misschien weten, doet Hatikwa mee aan het online korenproject ‘Nederland Zingt Steeds Beter’ van de EO. Op 22 november vond de Nederland Zingt Steeds Beter-dag plaats, waar de overgebleven elf koren elkaar ontmoetten.

Hatikwa was erbij en heeft een mooie dag beleefd. Tijdens drie workshops, onder leiding van Herma van Piekeren, Talitha Nawijn en onze grote vriend André Bijleveld, werd er veel inspiratie opgedaan. We leerden belangrijke, nieuwe dingen over de rol van je lichaam tijdens het zingen. Je lichaam is je instrument, je lichaamshouding is daarom essentieel. Hoe sta je op het podium? Waar haal je je kracht voor je stem vandaan? Hoe werken je stembanden eigenlijk? Allemaal zangtechnische vragen, waar wij nu grotendeels antwoorden op hebben. Super leuk en leerzaam!

Tussen al het leren door was er genoeg ruimte voor de muziek. We kregen de kans om ons kerstrepertoire aan de coaches te laten horen. Tegelijkertijd werden we geïnspireerd door de nummers van andere koren. Aan het eind van de dag knalden we met Brave van het podium. Wat kunnen wij onze energie toch kwijt in dat vrolijke nummer!

Nederland Zingt Steeds Beter gaat nog even door: rond de kerst komt onze uitvoering van Brave online te  staan en kan er weer gestemd worden! We houden jullie op de hoogte!