Behind the Songs – Fix You

Wij zingen liedjes met een reden. Liedjes over jou, over anderen, over onszelf, over God. Liedjes waarvan de muziek je hart sneller doet kloppen! Met onze muziek, tekstbeleving en choreografie willen wij mensen raken, een boodschap meegeven of een verhaal vertellen. Maar wat is precies die boodschap, dat verhaal of die emotie die in de tekst verborgen zit? Vanaf deze week kan je daarachter komen! We starten namelijk op onze website een nieuwe rubriek: ‘Behind the Songs’. Hierin kun je de boodschap en bedoeling lezen van onze liedjes, zodat alles beter op zijn plek valt tijdens onze optredens.

Voor deze eerste keer hebben we gekozen voor een van onze meeste bekende liedjes: Fix You. Het origineel is van Colplay en wij hebben het onder andere gezongen in de finale van Korenslag en vorige week zaterdag, tijdens Lichtjes in de Duisternis. De tekst hieronder is ook terug te vinden in het boekje van onze CD ‘Hope Arise’.

Het kan snel gaan: het ene moment lig je op je rug in een groen grasveld, met je kop in de zon, en op het andere moment word je door een diep dal getrokken. Een verkeerd woord, een verkeerde keuze, een ziekte, een botsing. Soms kan het héél snel donker worden, zonder aankondiging of verwachting. Het zijn momenten waarop we hopen en geloven dat er iets of iemand naast je zal staan. Om je nieuwe energie te geven. Om lampjes aan te doen, om jouw klim te verlichten. Om je beter te maken