Behind the Songs – Brave

Brave is een nummer van Sara Bareilles, dat wij sinds de zomer van 2014 in ons repertoire hebben. Het is een aanstekelijk nummer en het geeft ons veel energie.

Met dit nummer roepen we anderen en elkaar op om ‘brave’ te zijn. Er is namelijk veel moed voor nodig om jezelf te zijn en jezelf te laten zien aan anderen. Het lijkt voor velen misschien heel simpel, maar uit eigen ervaringen weten wij als koor dat hier vaak toch wel enige moed voor nodig is. En dat het zoveel moois kan opleveren als mensen elkaar aansteken om moedig te zijn.

Of het nu gaat om je geloof, je karakter, je mening, je geaardheid, of welke dingen je mooi vindt, het is volgens ons – en ook volgens Sara – heel belangrijk om je eigen mooie, authentieke ‘zelf’ te laten zien. En dus niet je mond te houden: “Say what you wanna say!”.

Nog belangrijker is het misschien wel om anderen daartoe op te roepen. Zie het als een compliment naar de ander als je bij hem of haar eerlijk over jezelf durft te zijn. Daarmee geef je diegene een aanmoediging om dat ook te doen. Een soort wisselwerking: iedereen wordt er gelukkiger van. Daarom zingen we ook ‘’I wanna see you be brave!”.